Recepty Polévky Rajčatová polévka

Ingredience

5 ks rajčat (domáci)
cibule
sůl
bobkový list
čerstvá bazalka (hrsť)
česnek
zeleninový bujón (bio)
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme rajčata. Sundáme zelenou stopku a spodek nařízneme do kříže. Vhodíme do vroucí vody a počítáme do osmi nebo deseti. Slupka se začne kroutit. Vyndáme a slupku sloupneme. Měla by se sloupnout, protože jinak je v jídle hořká. Na rendlíku osmahneme cibulku dozlatova, přidáme nakrájený česnek, minutu pražíme a přilijeme oloupaná rajčata. Přidáme bujón a podlijeme. Okořeníme. Vaříme 15 minut. Sundáme z plotny, vyndáme bobkový list, rozmixujeme na pyré a ozdobíme bazalkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3