Rajčatové čatní bez přidaného cukru

Ingredience

2 kg rajčat
2 cibule
2 stroužky česneku
3 polévkové lžíce bílého vinného octa
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička pepře
1 kávová lžička kari
1 kávová lžička kukuřičného škrobu
50 ml vody (studené)
2 lžičky práškového sladidla (sypké stévie)

Postup přípravy

1

Do velkého hrnce dáme nakrájená rajčata, jablka, cibuli, rozinky, Stevii, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a kari. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 50 minut. Směs mírně zhoustne.

2

Poté smícháme kukuřičný škrob s 50 ml studené vody do hladké pasty, kterou přidáme k rajčatovému čatní a už jen krátce povaříme.

3

Nakonec přemístíme směs do sklenic, uzavřeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3