Recepty Hlavní jídla S masem Rajská omáčka podle tradičního receptu

Ingredience

800 g hovězí kližky (přední)
200 g rajčatového protlaku
2 cibule
5 kuliček celého nového koření
2 bobkové listy
3 lžíce hladké mouky
50 g másla
4 špetky mleté skořice
2 kuličky celého pepře
1 citron
krystalový cukr
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
houskový knedlík

Postup přípravy

1

Hovězí maso očistíme. Připravíme si hrnec s vodou a dáme ji vařit. Do vody vložíme nové koření, bobkový list, celý pepř, 1 cibuli a sůl podle chuti. Vodu přivedeme k varu.

2

Do vroucí vody vložíme maso a vaříme do měkka asi hodinu a 30 minut, záleží na velikosti masa.

3

Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce dáme olej a cibuli lehce osmažíme. Přidáme protlak, skořici a šťávu z jednoho citronu. Omáčku zředíme vývarem z uvařeného masa.

4

Připravíme si jíšku. Máslo zpěníme a přidáme do něj mouku. Pečlivě promícháme, aby byla jíška hladká. Omáčku zahustíme jíškou a pečlivě promícháme. Necháme krátce povařit za stálého míchání.

5

Zahuštěnou omáčku ochutíme podle potřeby cukrem, solí a pepřem. Podáváme s plátkem masa a houskovým knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3