Recepty Hlavní jídla Rajská omáčka

Ingredience

40 g másla
lžičky soli
90 g hladké mouky
1 ks hřebíčku
3 bobkové listy
14 kuliček celého nového koření
1300 ml zeleninového bujónu (nebo vody)
10 ks celého pepře
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g rajčatového protlaku
130 g krupicového cukru

Postup přípravy

1

Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli.

2

Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.

3

K jíšce přidáme rajský protlak a maso a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Smažením protlaku na rajskou omáčku částečně srazíme jeho kyselost.

4

Vše zalijeme vývarem nebo vodou.Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.

5

Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3