Recepty Dětská jídla První dětská jídla Recept na hruškovou přesnídávku pro děti

Ingredience

3 kg hrušek
2 vanilkové pudingy
2 balíčky vanilkového cukru
1.6 l vody (zhruba)

Popis

Pokud připravujete hruškovou přesnídávku pro kojence, klidně v receptu snižte množství vanilkového cukru (a nebo cukr do přesnídávky nedávejte vůbec, hrušky jsou sladké už samy o sobě).

Postup přípravy

1

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Do hrnce si odměříme cca 1,6 l vody a dáme ji vařit.

2

Nakrájené hrušky i vanilkový cukr vhodíme do vroucí vody a necháme je rozvařit. Rozvařené hrušky s vodou rozmixujeme, vznikne nám hladká kaše.

3

Do kaše přidáme puding a směs vaříme za stálého míchání ještě dalších 15 minut.

4

Hotovou hruškovou přesnídávku přendáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut na 85 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3