Recepty Hlavní jídla Ryby Rybí polévka

Ingredience

1 kapr (hlava a maso)
1 kořenová petržel (velká)
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
2 stroužky česneku (stroužky)
1 bobkový list
5 kuliček celého pepře
3 celá nová koření (kuličky)
sůl
slunečnicový olej
petrželka

Postup přípravy

1

Dáme do hrnce očištěnou hlavu a maso z kapra nebo jiné ryby, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, koření, cibuli a česnek. Poté co začne voda vřít, vaříme půl hodiny.

2

Scedíme vývar, vyndáme maso z hlavy a nakrájíme zbytek masa na kousky.

3

Nakrájíme omytou zeleninu na kostičky a orestujeme na oleji.

4

K zelenině přilijeme vývar z ryby a vaříme, dokud není zelenina měkká.

5

Uvařené maso dáme do připravené polévky a přidáme sůl s kořením dle chutě.

6

Podáváme posypané petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3