Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nadýchaná uvnitř, zvenku upečená dokřupava. Náš recept na velikonoční nádivku s uzeným masem se zaručeně stane stálicí vaší kuchyně, protože je rychlý a nevyžaduje velké kuchařské zkušenosti. Velikonoce volají!
Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C.
Ve velké míse smícháme vejce, mléko a přidáme nakrájené uzené maso.
Přidáme strouhanku a připravené koření. Osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou petrželku.
Vše důkladně zamícháme a dáme na plech vymazaný sádlem. Pečeme v troubě na 200 °C cca 35 minut.
TIP: Velikonoční nádivka si skvěle rozumí s kyselou okurkou nebo třeba kyselým zelím.
Velikonoční nádivku podávejte samotnou anebo k ní připravte odlehčený jarní zeleninový salátek. Kromě čerstvé petrželky můžete do nádivky přidat i další čerstvé byliny – mladé kopřivy, listy pampelišek nebo pažitku.
Možná vás překvapí, ale tradice nádivky sahá daleko před křesťanské Velikonoce. Naši předkové vítali jaro právě s tímto sytým pokrmem, symbolizujícím hojnost a nový začátek.
Zatímco dnes ji známe jako velikonoční nádivku, dříve se jí říkalo hlavička, sekanina nebo dokonce řezábek. Ať už velikonoční nádivku nazýváte jakkoli, plná čerstvých bylinek dokonale zapadá do atmosféry probouzející se přírody. Dopřejte si tuto tradiční pochoutku a oslavte s ní příchod jara v kruhu nejbližších.