Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Jablka umyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, přilijeme 2 polévkové lžíce oleje a promícháme. Hroznové víno rozebereme na jednotlivé kuličky, dáme je do druhé misky a smícháme se dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje. Jablka přesuneme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Potom přidáme hroznové víno a pečeme ještě 10 minut, dokud ovoce nebude měkké. Odložíme ho stranou.
Mezitím si připravíme dresink. V misce smícháme jablečný ocet, olivový olej, javorový sirup, mleté chilli a sůl. Dáme stranou.
V misce smícháme umytý a osušený salát a nakrájenou kadeřavou kapustu. Přidáme dresink a promícháme. Potom přidáme pečená jablka a hroznové víno. Posypeme dýňovými semínky a podáváme.