Recepty Hlavní jídla Salát s pečenými hrozny a jablkem

Ingredience

3 jablka (Tesco jablka Gala skládaná)
150 g bílých hroznů (bílého hroznového vína The Grower's Harvest)
150 g červených hroznů (tmavého hroznového vína The Grower's Harvest)
4 lžíce olivového oleje
250 g ledového salátu (mixu salátů)
100 g kapusty kadeřavé
50 g dýňových semínek (Tesco loupaných pražených)
Dresink:
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce javorového sirupu
½ lžičky drceného chilli
½ lžičky soli

Postup přípravy

1

Jablka umyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, přilijeme 2 polévkové lžíce oleje a promícháme. Hroznové víno rozebereme na jednotlivé kuličky, dáme je do druhé misky a smícháme se dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje. Jablka přesuneme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Potom přidáme hroznové víno a pečeme ještě 10 minut, dokud ovoce nebude měkké. Odložíme ho stranou.

2

Mezitím si připravíme dresink. V misce smícháme jablečný ocet, olivový olej, javorový sirup, mleté chilli a sůl. Dáme stranou.

3

V misce smícháme umytý a osušený salát a nakrájenou kadeřavou kapustu. Přidáme dresink a promícháme. Potom přidáme pečená jablka a hroznové víno. Posypeme dýňovými semínky a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3