Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Jaké pohoštění je nejlepší na silvestrovskou party? Listové těsto je jedním z divů kulinářského světa. Tak snadné, a přitom tak chutné. Přidejte k němu trochu sýra a prosciutto a budete v labužnickém nebi. Šťastný nový rok!
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Rozválejte listové těsto nebo použijte již rozválené.
Těsto potřete olivovým olejem a posypejte provensálským kořením.
Na polovinu těsta dejte 2 vrstvy prosciutta.
Překryjte těsto druhou polovinou a nakrájejte na tyčinky pomocí kráječe na pizzu.
Stočte jednotlivé tyčinky do spirály a pokládejte blízko sebe na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete každou tyčinku rozšlehaným vejcem, posypte podle chuti provensálským kořením a posypte strouhaným sýrem.
Pečte 15 minut dozlatova.
Podávat je můžete teplé i studené.
Pokud používáte zmrazené listové těsto, rozmrazujte ho při pokojové teplotě po dobu 45 minut, rozbalené rozmrzne rychleji.
Pečené tyčinky musí být opravdu zlatohnědé, aby byly křehké. Pokud je vyndáte z trouby příliš brzy, nebudou křupavé. V případě potřeby je nechte v troubě o pár minut déle.
Tyto skvělé tyčinky můžete podávat s bílým nebo červeným vínem, doporučujeme vyzkoušet naše Finest Prosecco jako nejlepší způsob na oslavu silvestra.