Recepty Předkrmy Studené Silvestrovské tyčinky s prosciuttem a sýrem

Ingredience

2 balení listového těsta
2 balení Italiano Prosciutto Crudo
200 g sýra pecorino (strouhaného pecorina nebo parmazánu)
provensálské koření (sušené)

Popis

Jaké pohoštění je nejlepší na silvestrovskou party? Listové těsto je jedním z divů kulinářského světa. Tak snadné, a přitom tak chutné. Přidejte k němu trochu sýra a prosciutto a budete v labužnickém nebi. Šťastný nový rok!

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 200 stupňů.

2

Rozválejte listové těsto nebo použijte již rozválené.

3

Těsto potřete olivovým olejem a posypejte provensálským kořením.

4

Na polovinu těsta dejte 2 vrstvy prosciutta.

5

Překryjte těsto druhou polovinou a nakrájejte na tyčinky pomocí kráječe na pizzu.

6

Stočte jednotlivé tyčinky do spirály a pokládejte blízko sebe na plech vyložený pečicím papírem.

7

Potřete každou tyčinku rozšlehaným vejcem, posypte podle chuti provensálským kořením a posypte strouhaným sýrem.

8

Pečte 15 minut dozlatova.

9

Podávat je můžete teplé i studené.

Pokud používáte zmrazené listové těsto, rozmrazujte ho při pokojové teplotě po dobu 45 minut, rozbalené rozmrzne rychleji.

Pečené tyčinky musí být opravdu zlatohnědé, aby byly křehké. Pokud je vyndáte z trouby příliš brzy, nebudou křupavé. V případě potřeby je nechte v troubě o pár minut déle.

Tyto skvělé tyčinky můžete podávat s bílým nebo červeným vínem, doporučujeme vyzkoušet naše Finest Prosecco jako nejlepší způsob na oslavu silvestra.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3