Slavnostní kuře na pomerančích bez přidaného cukru

Ingredience

300 ml kuřecího bujónu
4 lžíce pomerančového džemu (bez přidaného cukru)
1 pomeranč
1 lžíce slunečnicového oleje
3 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
mletý černý pepř
Kuřecí maso
400 g kuřecích prsou
200 g kuřecích křídel
200 g kuřecích stehen

Popis

TIP: Jako přílohu servírujte rýži.

Postup přípravy

1

Kuřecí kousky osolíme, opepříme a 10 minut opékáme na rozpáleném oleji.

2

Ve vývaru rozmícháme zavařeninu a přilijeme ho ke kuřeti. Necháme vařit 20 minut.

3

Poté kuře vyndáme a přidáme do omáčky kousky pomeranče a pár snítek rozmarýnu. Mícháme, dokud omáčka zcela nezhoustne.

4

Kuře naporcujeme a přelijeme omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3