Šlehačková bábovka s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

250 ml smetany ke šlehání
300 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
4 vejce
1 lžíce kakaa
1 balení prášku do pečiva
1 balení vanilkového cukru
1 špetka soli
margarín (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)

Popis

TIP: Než bábovku vyklopíte, nechte ji odstát v troubě, aby měla čas vychladnout a nesrazila se.

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 150 °C. V misce rozšleháme vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a špetkou soli, aby nám vznikla pěnová směs. Přidáme smetanu ke šlehání a ještě chvíli šleháme.

2

Do směsi přidáme mouku i prášek do pečiva a znovu vyšleháme, aby vznikla hladká hmota. Asi ¼ těsta odlijeme stranou a zbytek nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.

3

Odloženou část těsta smícháme s kakaem a nalijeme ji do formy. Bábovku pečeme asi 45 minut. Bábovku před koncem pečení hlídáme. To, že je bábovka hotová, poznáme pomocí špejle.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4