Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Trpíte nesnášenlivostí laktózy? Pak zbystřete, protože právě pro vás máme recept na výbornou šlehačkovou bábovku bez laktózy.
TIP: Než bábovku vyklopíte, nechte ji odstát v troubě, aby měla čas vychladnout a nesrazila se.
Předehřejeme si troubu na 150 °C. V misce rozšleháme vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a špetkou soli, aby nám vznikla pěnová směs. Přidáme smetanu ke šlehání a ještě chvíli šleháme.
Do směsi přidáme mouku i prášek do pečiva a znovu vyšleháme, aby vznikla hladká hmota. Asi ¼ těsta odlijeme stranou a zbytek nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
Odloženou část těsta smícháme s kakaem a nalijeme ji do formy. Bábovku pečeme asi 45 minut. Bábovku před koncem pečení hlídáme. To, že je bábovka hotová, poznáme pomocí špejle.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.