Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Rybí polévka je tradice, která nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole. Její příprava není nijak složitá, tak si zkuste s námi připravit staročeskou kapří polévku podle originální receptury.
TIP: Do polévky těsně před servírováním můžeme přidat na másle opražené kousky housky.
Cibule si rozkrojíme i se slupkou vejpůl, kořenovou zeleninu si očistíme a v případě potřeby překrojíme. Vše dáme do hrnce s 3 litry vody, přidáme kapří hlavu zbavenou očí, odřezek, koření a vaříme 30 minut doměkka.
Po uplynulé době scedíme vývar a ponecháme si jen kapří hlavu s odřezkem a kořenovou zeleninu. Tu nastrouháme na hrubším struhadle. Z kapří hlavy a odřezku obereme maso a i se zeleninou vrátíme do polévky. Ještě 10 minut povaříme, osolíme a můžeme podávat.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.