Staročeská kapří polévka s kořenovou zeleninou

Ingredience

1 kapr (hlava a odřezek)
3 cibule
1 bobkový list
12 kuliček pepře
6 celých nových koření
½ lžičky mletého muškátového oříšku
sůl
70 g mrkve
70 g celeru
70 g kořenové petržele

Popis

TIP: Do polévky těsně před servírováním můžeme přidat na másle opražené kousky housky.

Postup přípravy

1

Cibule si rozkrojíme i se slupkou vejpůl, kořenovou zeleninu si očistíme a v případě potřeby překrojíme. Vše dáme do hrnce s 3 litry vody, přidáme kapří hlavu zbavenou očí, odřezek, koření a vaříme 30 minut doměkka.

2

Po uplynulé době scedíme vývar a ponecháme si jen kapří hlavu s odřezkem a kořenovou zeleninu. Tu nastrouháme na hrubším struhadle. Z kapří hlavy a odřezku obereme maso a i se zeleninou vrátíme do polévky. Ještě 10 minut povaříme, osolíme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3