Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme s přípravou masa. Suroviny na přípravu směsi na marinování smícháme v mělké nádobě a maso marinujeme z obou stran. Přikryjeme ho alobalem a necháme odležet minimálně na 30 minut maximálně na 2 hodiny.
Mezitím si nachystáme salát, batáty a omáčku chimichurri. Začneme salátem. Červenou řepu nakrájíme na silné plátky, kadeřávek rozdrobíme na menší části, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme olivový olej s kořením a dame na plech vyložený pečicím papírem.
Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. Mandle nasucho opražíme na pánvi a ozdobíme jimi všechny opečené suroviny na salát.
Batáty oloupeme, nakrájíme na kolečka silná asi centimetr. Zalijeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou solí, pepřem a nadrobeným rozmarýnem. Vložíme do teplovzdorné nádoby a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme zhruba 20 minut.
Upečené batáty posypeme vločkami chilli.
Na závěr si připravíme omáčku chimichurri. Petrželovou nať a koriandr umyjeme, nasekáme nadrobno a vložíme do mixéru. Přidáme prolisované stroužky česneku, chilli papričky, vinný ocet a citronovou šťávu. Mixujeme, až dokud nevznikne hustá omáčka. Tu nakonec osolíme a opepříme.
Steak položíme na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme 3 až 6 minut z obou stran. Před krájením necháme maso několik minut odpočinout. Podáváme s omáčkou chimichurri, batátami a pečeným salátem.