Recepty Dezerty Nepečené Strašidelná jablka

Ingredience

3 jablka (větší)
50 g hladké mouky
50 ml mléka
150 ml slunečnicového oleje
1 vejce
30 g krystalového cukru
1 špetka soli
1 špetka mleté skořice
marshmallow
čokoládové pecičky
mandle

Popis

TIP: Místo jablek v těstíčku můžete použít donuty.

Postup přípravy

1

Jedno jablko oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na čtyři kolečka. Z mléka, hladké mouky, vejce, cukru, soli a skořice uděláme těstíčko, v kterém plátky jablka obalíme. Smažíme je dozlatova na rozpáleném oleji.

2

Z dvou zbývajících jablek vykrojíme kousek tak, jak to vidíme na obrázku. Mandle přepůlíme a zabodneme je do vnitřku jablek, aby vypadaly jako zuby.

3

Do bonbónů marshmallow zapíchneme čokoládovou kapičku.

4

Vezmeme si vždy dvě špejle a zabodneme je šikmo z vrchu do jablka. Na každou napíchneme kolečko jablka v těstíčku, do jehož vnitřku dáme marshmallows.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3