Recepty Dezerty Nepečené Šulánky s mákem a moučkovým cukrem

Ingredience

1 kg brambor
500 ml vody
250 g hrubé mouky
1 kelímek vepřového sádla
sůl
Na dochucení:
mletý mák
moučkový cukr

Popis

TIP: Místo sádla můžeme použít také máslo nebo třeba kokosový olej.

Postup přípravy

1

Brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka. Slité brambory zasypeme hrubou moukou, rozmačkáme a necháme odstát. Zpracujeme v hladké těsto.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, lžícemi nebo rukama tvoříme oblíbené tvary, máčíme v horkém sádle.

3

Šulánky zasypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a pokapeme sádlem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3