Sváteční paštika z kachních jater s brusinkovým želé

Ingredience

500 g kachních jater
200 g mletého vepřového masa
1 dcl bílého vína
½ dcl smetany na vaření
½ lžičky tymiánu
½ lžičky pepře
1 lžička soli
2 stroužky česneku
2 cibule
10 dkg másla (rozpuštěného, další na smažení)
200 g brusinek (sterilovaných)
1 balení želatiny (plátkové)

Postup přípravy

1

Kachní játra nasekáme nadrobno. Cibuli pokrájíme na malé kousky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté vepřové maso, kachní játra, utřené stroužky česneku, tymián a bílé víno. Dusíme pod pokličkou 20 minut.

2

Směs rozmixujeme dohladka a zjemníme smetanou a rozpuštěným máslem. Osolíme a opepříme.

3

Želatinu připravíme dle návodu na obalu. Smícháme ji s brusinkovým kompotem.

4

Paštiku vlijeme do formy, na vrch rozetřeme želatinu a necháme ztuhnout v chladu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3