Recepty Dezerty Pečené Svěží citronový chlebíček

Ingredience

Na chlebíček
3 vejce
150 g krupicového cukru
150 g másla (povoleného)
160 g hladké mouky
5 g prášku do pečiva
1 citron
10 g vanilkového cukru
1 špetka soli
hladká mouka (na vysypání formy)
máslo (na vymazání formy)
Na polevu
100 g moučkového cukru
1 citron (lžíce šťávy)
1 lžíce vody (horké)

Postup přípravy

1

Máslo, vanilkový cukr a krupicový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a důkladně zamícháme. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a kůru a šťávu z jednoho citronu. Důkladně propracujeme v hladké těsto.

2

Troubu předehřejeme na 220 °C. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme mouku. Vlijeme připravené těsto a dáme péct na 40 minut.

3

Mezitím si připravíme polevu. Vodu a citronovou šťávu vlijeme do misky, Postupně přimícháme cukr. Šleháme, dokud poleva nezíská hutnou konzistenci.

4

Polevu nalijeme na vychladlý chlebíček a necháme zatuhnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3