Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Omáčku podáváme s nakrájeným masem, knedlíky a brusinkovým terčem.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Očištěné maso ze všech stran osolíme a opepříme. V hrnci si rozehřejeme máslo a maso v něm zprudka zatáhneme.
Po orestování maso vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, petržel, mrkev a celer. Vše orestujeme, přidáme kuličky pepře, nové koření a bobkový list.
Maso vložíme zpět do hrnce, přilijeme vývar a dusíme za občasného míchání 1 hodinu.
Vyjmeme maso a vybereme všechno koření. Zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu a opět vše rozmixujeme dohladka. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.
Zamícháme a můžeme servírovat!