Sýrové fondue s bílým vínem a muškátovým oříškem

Ingredience

250 g sýra gouda
250 g ementálu
120 g žervé
120 ml podmáslí
120 ml zeleninového bujónu
120 ml bílého vína
½ lžičky solamylu
1 česnek
muškátový oříšek

Popis

TIP 1: Sýrové fondue můžete ještě na závěr dochutit třešňovicí.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Keramický hrnec postavíme na plotnu a postupně přidáme nastrouhané tvrdé sýry a žervé a necháme roztavit. Zalijeme podmáslím, zeleninovým vývarem a vínem a necháme prohřát.

2

Solamyl rozmícháme v trošce vody a přidáme ho do rozteklé směsi sýrů. Nakonec dochutíme rozdrceným česnekem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3