Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Čerstvé houby pečlivě očistíme a nakrájíme na větší kousky. Sušené houby zalijeme trochou vody a necháme máčet.
Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a rozpustíme máslo. Cibuli restujeme do hněda.
Česnek oloupeme, rozdrtíme a nakrájíme na drobno. Přidáme ho k již hotové cibulce a jen krátce osmažíme. Přidáme nakrájené houby a restujeme. Po chvilce smažení přidáme i přecezené houby, ale vodu z hub nevylévejte, budeme ji potřebovat.
Vše zalijeme vínem a také vodou ze sušených hub. Houby dusíme do měkka. Směs ochutíme oreganem, tymiánem, solí a pepřem.
Zatímco se nám vaří omáčka, uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
Jakmile jsou houby měkké, vše zalijeme smetanou a ještě krátce dusíme.
Hotové těstoviny scedíme. Podáváme je s omáčkou, strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.