Tartaletky s lososovou pěnou, krevetami a okurkou

Ingredience

Těsto
150 g hladké mouky
150 g másla
150 g tvrdého sýra (nastrouhaného)
Lososová pěna
250 g uzeného lososa (plátkového)
200 g mascarpone
1 lžíce koňaku
sůl
mletý černý pepř
Ozdoba
100 g krevet (vyloupaných)
1 okurka
sůl
mletý černý pepř
1 citron (jen šťáva)
olivový olej

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Mouku smícháme s nastrouhaným máslem a sýrem a vypracujeme těsto, které vytvarujeme do košíčkových formiček. Pečeme 8 minut. Potom košíčky vyklepneme a necháme vychladnout.

2

Plátky uzeného lososa společně s mascarpone a koňakem rozmixujeme. Krevety osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou a osmažíme dorůžova na olivovém oleji. Okurku nakrájíme na plátky.

3

Na připravené tartaletky navršíme lžící pěnu a ozdobíme vždy každou krevetou a plátkem okurky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3