Recepty Hlavní jídla Teplá letní zeleninka s cuketou

Ingredience

100 ml slunečnicového oleje
1 cibule (velká)
1 cuketa
5 čerstvých červených paprik
7 rajčat (velkých)
2 mrkve
5 lžic kečupu
sůl
1 lžíce krystalového cukru
2 lžičky worcestrové omáčky
1 lžička sójové omáčky
2 lžičky rajčatového protlaku

Postup přípravy

1

Nejprve si dáme vařit mrkve, pokud máte domácí, můžete klidně i se slupkou. Osmahneme si v hrnci se silným dnem nakrájenou cibuli na kostičky. Poté k ní přidáme na malé kostičky oloupanou cuketu a papriku a zvolna restujeme. Mezitím si spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme je na drobné kostičky a přidáme do hrnce. Můžeme zeleninu také podlít troškou vody, aby se nepřipálila, dokud rajčata nepustí šťávu. Nastrouháme si nahrubo mrkev a spolu se všema dalšími přísadami ji přisypeme do hrnce a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Podle potřeby si můžete jídlo ještě dochutit. Takto připravenou dušenou zeleninu můžeme opravdu jakkoliv využít, ať už jako přílohu, hlavní chod či lehkou večeři.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3