Recepty Dezerty Nepečené Tiramisu s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

240 g ovesných piškotů (bez laktózy)
2 lžičky instantní kávy
4 lžíce vody (horké)
Krém
500 g tvarohu bez laktózy (měkkého)
100 g krystalového cukru
4 vejce
2 lžíce amaretta
5 lžic zakysané smetany bez laktózy
Na posypání
kakao

Postup přípravy

1

Na zdravější verzi tohoto legendárního italského dezertu budeme potřebovat krabičku, dortovou formu nebo skleničku.

2

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh.

3

Připravíme si šálek, do kterého nasypeme kávu a zalijeme ji horkou vodou.

4

V misce smícháme tvaroh a zakysanou smetanu s likérem. Do krému vmícháme nejprve žloutkovou pěnu a nakonec tuhý sníh.

5

Do formy naskládáme piškoty, lehce je pokapeme kávou a na ně rozložíme první polovinu krému.

6

Na krém opět naskládáme piškoty a pokapeme je kávou. Poslední vrstvu tvoří krém, který posypeme kakaem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3