Tradiční glazovaná šunka

Ingredience

1 kg vepřové šunky (s kůží)
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce plnotučné hořčice

Popis

TIP: Glazovanou šunku podávejte s bramborami.

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejte na 180 °C. Na šunce nařízněte kůži do mřížky, dejte ji do pekáčku a zakryjte alobalem. Takto ji pečte asi 60 minut.

2

Třtinový cukr smíchejte s balsamikovým octem, cukrem a hořčicí. Šunku odkryjte a potřete směsí umíchanou směsí. Zapékejte ještě dalších 20 minut.

3

Potom ji vyndejte, přikryjte znovu alobalem a nechte ještě chvíli odpočinout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3