Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Horké počasí je ve Španělsku již tradicí, stejně tak studená polévka. Osvěžte se tradiční španělskou polévkou gazpacho. Horko vám po ní nebude.
TIP 1: Máte rádi pikantní jídla? Přidejte do polévky chilli.
TIP 2: Část nakrájené zeleniny si odložíme stranou, můžeme s ní ozdobit pokrm při podávání.
Cibuli i okurku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky a rajčata opláchneme a necháme okapat. Vše nakrájíme na malé kousky.
Připravíme si mixér, vhodíme do něj pokrájenou zeleninu, bylinky, česnek a přidáme ocet. Vše zalijeme vodou. Aby byla polévka hustá, nalámeme do mixéru ještě starší chleba.
Zeleninu rozmixujeme dohladka. Hotovou směs ochutíme solí, pepřem a popřípadě vinným octem. Příliš hustou polévku zřeďte trochou vody, v opačném případě ji zahustěte chlebem.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.