Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Hořkou čokoládu nalámeme na menší kousky. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit a přidáme máslo. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí a nespojí s čokoládou.
Rozpuštěnou čokoládu s máslem necháme vychladnout. Bílky oddělíme od žloutků. K 6 bílkům přidáme ještě další dva navíc a vyšleháme pevný tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
Mouku prosejeme, smícháme s kakaem a špetkou soli. Žloutkovou pěnu smícháme s vychladlou čokoládou a postupně přidáváme sypkou směs.
Vypracujeme hladké těsto. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do formy dáme těsto.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme asi 55 minut. Hotový korpus necháme vychladnout a vyklopíme.
Korpus vodorovně nařízneme na 2 nebo 3 části a každý plát pomažeme třešňovým džemem a spojíme.
Připravíme si polevu z mléčné čokolády. Ve vodní lázni necháme rozpustit mléčnou čokoládu, přidáme mléko, máslo, cukr a puding. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne hladký čokoládový krém.
Několik třešní si odložíme stranou na ozdobu, zbytek vypeckujeme a nakrájíme na drobno, vmícháme je do polevy nebo přidáme přímo na dort a zalijeme čokoládovou polevou.
Dort ozdobíme třešněmi a můžeme podávat.