Recepty Dezerty Pečené Valentýnský čokoládový dort s granátovým jablkem

Ingredience

Korpus
225 g másla
220 g hořké čokolády (70 % kakaa)
5 vajec
225 g třtinového cukru
85 g mletých mandlí
50 g hladké mouky
Poleva
150 ml smetany ke šlehání (vysokotučné)
100 g hořké čokolády (70 % kakaa)
15 g moučkového cukru
1 hrst granátového jablka (jadérek)

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu vymažte máslem.

2

Máslo a čokoládu nechte rozpustit buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Míchejte, dokud směs není zcela hladká, pak odložte stranou.

3

Vejce vyklepněte do velké mísy, přidejte cukr a poté 5-8 minut šlehejte šlehačem, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem.

4

Čokoládu opatrně vlijte do misky s těstem a rovnoměrně promíchejte.

5

Přisypte do těsta mandle, mouku a sůl a pořádně promíchejte.

6

Přisypte mandle, mouku a sůl, pořádně promíchejte a vylijte hotové těsto do formy.

7

Pečte po dobu 30-35 minut, poté vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

8

Nyní si připravte polevu - šlehačku přiveďte k varu, čokoládu dejte do mísy spolu s moučkovým cukrem a přidejte horkou šlehačku. Na pár minut odložte, vymíchejte dohladka a nechejte zchladnout.

9

Polevou potřete celý dort, z okrajů může trochu přetéct do stran, a pak nechte chvíli odpočinout. Posypte jadérky granátového jablka a můžete servírovat!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3