Vánoční kuřecí paštika

Ingredience

400 g kuřecích jater
1 šalotka
200 g másla
1 stroužek česneku
1 snítek tymiánu
2 lžíce smetany ke šlehání
1 špetka soli
1 špetka pepře

Popis

Tip: Podávejte s chlebem a brusinkovým  džemem. Zdobte snítkou čerstvého tymiánu.

Postup přípravy

1

Nakrájejte šalotku nadrobno. Důkladně očistěte játra.

2

V pánvi zahřejte lžíci másla a osmažte na něm šalotku s prolisovaným česnekem, stačí jen pár minut. Přidejte tymián a nechte ho rozvonět.

3

Do pánve přidejte játra a osmažte je dohněda. Pozor, aby neztvrdla, uvnitř musí zůstat růžová.

4

Směs v mixéru rozmixujte na pastu. Přidejte 150 g másla, šlehačku, sůl a pepř. A ještě jednou promixujte.

5

Směs rozdělte do malých misek. Zbylé máslo rozpusťte, nechte vychladnout a nalijte ho na paštiku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3