Recepty Předkrmy Vánoční sýrové kuličky

Ingredience

200 g sýra Feta
50 g žervé (krémového sýra)
1 stroužek česneku
20 g oříšků kešu (Tesco Pražených jader kešu ořechů solených)
20 g arašídů (Tesco Arašídů loupaných pražených solených)
10 g vlašských ořechů
1 lžíce mátových listů (nasekané čerstvé maty)
½ granátového jablka (semínka z půlky granátového jablka)
30 g čerstvé petrželové natě
2 kousky pažitky (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Feta sýr a krémový sýr dáme do misky a pomocí elektrického ručního mixéru je rozmícháme, aby se propojily. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a pořádně promícháme. Směs rozdělíme na dvě části a do jedné přimícháme 10 gramů nasekané petrželové natě. Z obou částí vytvoříme kuličky. Každou zvlášť zabalíme do potravinové fólie (ujistíme se, že mají kulatý tvar) a odložíme do chladničky alespoň na 8 hodin, nejlépe přes noc.

2

Přibližně dvě hodiny před podáváním nasekáme arašídy, vlašské a kešu ořechy nadrobno. V misce je smícháme s mátou a se semínky granátového jablka. Zbytek petrželové natě také nasekáme nadrobno. Sýrové kuličky vyndáme z chladničky, odstraníme fólii a jednu obalíme v ořechové směsi, druhou pak v petrželové nati.

3

Kuličky ozdobíme kouskem pažitky a mašličkou, abychom vytvořili dojem vánoční ozdoby. Vrátíme je do chladničky ještě alespoň na jednu až dvě hodiny a potom podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3