Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Uděláme si kvásek z trochy cukru, mouky a vlahého mléka, poté přidáme zbývající cukr, mouku, sůl, kůru z citrónu, 3 lžíce oleje, rozehřátou Heru, vejce a žloutek a zaděláme těsto vlahým mlékem. Necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně, u tvarohové smícháme tvaroh s rozinkami, cukrem a žloutkem. Na makovou náplň dáme povařit mletý mák, cukr a mléko, necháme odpočinout, udělá se hmota. Borůvky trochu osladíme, v případě džemu budeme jen klást doprostřed koláče. Drobenku připravíme tak, že všechny ingredience smícháme. Po vykynutí těsta tvoříme tenké koláčky o průměru cca 10 cm, ale pokud chceme, můžeme si udělat i koláče větší podobné frgálům. Doprostřed dáme postupně všechny náplně nebo jen ty, které nám nejvíce chutnají. Poté sypeme drobenkou. Koláče je nejlepší péct na plechu s pečícím papírem, dokud nejsou okraje růžové/cca 20 minut na 180 st. Pro křehkost a lahodnou chuť můžeme ještě hotové a horké potřít rozpuštěným máslem.