Recepty Dezerty Pečené Velikonoční máslový mazanec s mandlemi

Ingredience

500 g polohrubé mouky
150 g másla
100 g mandlových plátků
100 ml polotučného mléka
100 g plnotučného tvarohu
3 vejce
250 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
prášek do pečiva
1 citron (jen kůra)
máslo (na vymazání formy)
strouhanka (na vysypání formy)

Postup přípravy

1

V míse utřeme vejce s moučkovým a vanilovým cukrem.

2

Nastrouháme si kůru z jednoho citronu a spolu s rozpuštěným máslem a tvarohem přidáme k utřeným vejcím s cukrem.

3

Mouku smícháme s práškem do pečiva.

4

Sypkou směs přidáváme s mlékem k připravenému základu a mícháme, dokud nevznikne konzistentní těsto. Nakonec vmícháme mandle, některé si necháme na dozdobení.

5

Z těsta vytvarujeme prameny, které splétáme do kruhu, aby nám vznikl tvar věnce. Můžeme také vytvořit několik menších kousků - tvary můžeme obměňovat dle nálady.

6

Věnec posypeme mandlemi a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200°C, poté teplotu snížíme na 150°C a dopečeme 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3