Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční nádivka s kopřivami

Ingredience

500 g vepřové plece
300 g uzené krkovice
5 ks vejce
1 ks bagety
250 ml mléka
1 svazek kopřiv
1 svazek petrželky
1 ks cibule
3 stroužky česneku
máslo
3 kuličky celého pepře
sůl

Popis

Tip: Mladé kopřivy najdete v mnoha tradičních velikonočních receptech. Před přípravou je spařte horkou vodou. 

Postup přípravy

1

Veku, nejlépe den starou, nakrájíme na kostičky.

2

Vajíčka oddělíme od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem, přidáme nakrájenou veku a počkáme, až se vše vsákne.

3

Očištěné vepřové maso vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, kuličky pepře i česnek. Necháme vařit tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Dáme vařit i uzené maso.

4

Jakmile jsou obě masa uvařená do měkka, počkáme až vychladnou a nakrájíme je na drobné kostičky.

5

Připravíme si cibuli, kopřivy, petrželku a další oblíbené bylinky, jemně je nakrájíme.

6

V misce pomalu smícháme maso, bylinky a veku. Z bílků připravíme tuhý sníh a přidáme jej do směsi.

7

Připravíme si pekáč, vymažeme jej tukem a rovnoměrně rozložíme hotovou směs. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova na 180°C.

8

Podáváme se salátem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept