Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Můžete zdobit také klasickou bílkovou polevou.
Smíchejte med, cukr, máslo a žloutky.
Hřebíčky rozdrťte v hmoždíři a se skořicí je rozmíchejte v máslové směsi.
Z bílků vyšlehejte sníh.
Mouku smíchejte s máslovou směsí, přidejte kakao, jedlou sodu a mléko. Nakonec vmíchejte bílkový sníh.
Hladké těsto dejte do misky a nechte ho odpočinout v chladu – alespoň hodinu, nejlépe přes noc.
Vál posypte moukou. Odkrojte kousek těsta, vyválejte ho na tenký plát a vykrajujte vajíčka.
Potřete je rozšlehaným vejcem, dejte na plech a asi 20 minut pečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Perníková vajíčka po vychladnutí potřete citronovou polevou, kterou vytvoříte smícháním moučkového cukru a citronové šťávy.
Ozdobte barevným zdobením dle vlastní fantazie.