Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na pánvi rozpustíme na středně silném ohni máslo. Přidáme špenát a za občasného míchání vaříme, dokud nezvadne. Vmícháme prolisovaný česnek a restujeme 30 sekund.
Troubu předehřejeme na 220 °C. Vepřové maso položíme na prkénko a podélně ho neřežeme, aby vznikl souvislý plát masa silný asi 1 cm. Pokud je maso stále silné, pomůžeme si paličkou a naklepeme ho na požadovaný centimetr. Potom maso z každé strany osolíme a opepříme.
Na vepřové maso rozetřeme brusinkový džem a na okrajích necháme 2cm prostor, aby se dalo srolovat. Přidáme špenát a potom ještě zkaramelizovanou cibuli. Navrch nadrobíme kozí sýr. Maso pevně svineme a spojíme kuchyňským provázkem.
Vepřové maso položíme na pekáč nebo plech a pečeme 30–35 minut nebo tak dlouho, dokud se uvnitř neupeče a nebude mít asi 60 °C. Před krájením necháme maso 20 minut odpočinout.
Připravíme si pastinákové pyré. Ve větším hrnci rozpustíme 20 g másla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme očištěný nakrájený pastinák a osolíme ho. Restujeme asi 10 minut. Přidáme vodu a smetanu a pastinák vaříme doměkka přibližně 15–20 minut. Následně zeleninu odstavíme z plotny a rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Vmícháme zbytek másla, prolisovaný česnek a estragon. Promícháme.
Nakrájenou vepřovou kýtu servírujeme s pastinákovým pyré.