Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová panenka s jarní zeleninkou

Ingredience

800 g vepřové panenky
2 lžíce másla
400 ml zeleninového bujónu
200 ml červeného vína
zelená paprika
sůl
mletý černý pepř
125 g mrkve
125 g celeru

Postup přípravy

1

Omyjte panenku a okořeňte.

2

Očistěte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji na kostičky. Vložte do hrnce, zalijte vývarem a vařte asi 20 minut do změknutí zeleniny.

3

Zeleninu vyndejte z hrnce, do vývaru přidejte máslo a zredukujte na hustou omáčku. Poté zeleninu smíchejte s omáčkou a přidejte také petrželku, sůl a pepř.

4

Panenku zprudka opečte z každé strany asi 2 minuty. Poté už jen zlehka opékejte asi 7 minut.

5

Maso vyndejte z pánve a ke zbylé šťávě přilijte víno a vařte do zhoustnutí.

6

Panenku nakrájejte a servírujte ji se zeleninou a politou redukcí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3