Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová panenka ve slanině

Ingredience

700 g vepřové panenky
10 plátků anglické slaniny
1 cibule
šalvěj
tymián
čerstvý rozmarýn
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Panenku očistíme a nakrájíme na větší kousky asi 3 až 4 cm velké. Kousky ze všech stran osolíme a opepříme.

2

Bylinky nakrájíme najemno. Každý plátek slaniny posypeme bylinkami a obalíme jí maso. Slaninu upevníme pomocí párátka.

3

Cibuli nakrájíme nadrobno. Pokud nám zůstala slanina, nakrájíme ji také na menší kostičky.

4

Připravíme si zapékací misku, do které dáme trochu oleje, přidáme cibuli, slaninu a naskládáme kousky masa. Dáme péct do předehřáté trouby.

5

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3