Recepty Hlavní jídla S masem Vepřové kostky na pórku s bramborovým knedlíkem

Ingredience

50 dkg vepřové plece (bez kosti)
3 lžíce slunečnicového oleje
mletý zázvor
2 lžičky vegety
1 lžíce hladké mouky
50 dkg pórku (bílých části)
sůl

Postup přípravy

1

Maso nakrájíme na malé kostky, za stálého míchání osmahneme v tlakovém hrnci, zaprášíme moukou a opět osmahneme do růžova.

2

Maso zalijeme ¼ litrem vody, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 min.

3

Maso osolíme, okořeníme zázvorem a vegetou, hrnec uzavřeme a dusíme 20 minut na malém ohni; pak otevřeme, přidáme nakrájený pórek a opět dusíme 4 min.

4

Necháme dojít a po 5 min. podáváme s bramborovým knedlíkem, vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3