Pochutnejte si na grilovaných vepřových kotletkách po vietnamsku podle recepty česko-vietnamské kuchařky Marcely Vuong. Jejich exotická chuť vás ohromí!
4 vepřové kotlety s kostí
košer sůl
1 velká šalotka
česnek
3 lžíce třtinového cukru
lžíce sojové omáčky
1/4 hrnku rybí omáčky
šťáva z půlky limetky
1 lžíce olivového oleje
koriandr
sůl
pepř
2 čerstvé chilli papričky (volitelné)
2 hrnky nasekaných čerstvých bylinek: koriandr, bazalka, máta
0.5 hnrku mungo klíčků
3 blumy
2 jarní cibulky
100 ml vody
3 lžíce rybí omáčky
3 lžíce třtinového cukru
šťáva z půlky limetky
chilli paprička
lžička rýžového octa
Nejdříve si připravíme marinádu. Nasekáme šalotku a česnek nadrobno a přendáme do mísy. Přidáme tři lžíce třtinového cukru, lžíci sojové omáčky, 1/4 hrnku rybí omáčky, šťávu z půlky limetky, lžíci olivového oleje a špetku pepře a soli. Pro ostrou chuť můžeme přidat kousky chilli papričky. Na závěr přidáme nasekaný koriandr a promícháme.
Vepřové kotlety vložíme do marinády, promícháme a necháme minimálně hodinu odležet.
K přípravě salátu si do misky připravíme mungo klíčky. Nasekáme jarní cibulku a přidáme ji k mungo klíčkům. Dále do mísy přidáme nasekané čerstvé bylinky, blumy pokrájené na tenké plátky a kousky chilli papričky.
Následně si připravíme zálivku. Do misky nalijeme 100 ml vody a přidáme 3 lžíce rybí omáčky, 2 lžičky třtinového cukru, šťávu z půlky limetky, kousky chilli papričky a lžičku rýžového octa. Zálivku zamícháme, přilijeme do salátu a salát promícháme.
Marinované kotlety posolíme košer solí, vložíme na rozpálený gril a opékáme přibližně 15 až 20 minut.
Grilované kotlety servírujeme s připraveným salátem.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.