Vepřové maso á la rillettes

Ingredience

1 kg vepřové pečeně (bez kosti)
½ kg vepřové krkovice (bez kosti)
½ kg vepřového bůčku
200 g vepřového sádla
4 cibule
300 ml suchého bílého vína
2 kelímky vody
3 bobkové listy
1 lžička mletého kmínu
mletý černý pepř
sůl

Popis

TIP 1: Pokud nemáte poklici na pekáč, nahraďte ji alobalem. Poslouží stejně dobře.

TIP 2: Maso můžete uchovat ve větších kouscích, nebo jej naopak rozmixovat na hladkou pomazánku.

TIP 3: Sklenice s takto připraveným masem si můžete vzít i na cesty. Vydrží i několik dní!

Postup přípravy

1

Veškeré maso nakrájíme na větší kousky. V hrnci rozpustíme kousek sádla, na kterém maso osmažíme dozlatova.

2

Připravíme si cibuli, kterou oloupeme a nakrájíme na hrubo. Jakmile je maso opečené, přidáme k němu nakrájenou cibuli, bobkový list a kmín.

3

Směs podlijeme bílým vínem a vodou. Přivedeme k varu, důkladně osolíme i opepříme.

4

Předehřejeme si troubu na 120 °C. Celou směs přendáme do pekáčku, který přikryjeme poklicí. Jakmile je trouba dostatečně vyhřátá, vložíme do ní pekáč s masem.

5

Samotné pečení bude trvat 8 hodin. Během pečení každých 30-60 minut maso kontrolujeme a promícháváme, aby se nám nepřipalovalo.

6

Asi po 5 hodinách pečení se začne maso pěkně rozpadat, po 8 hodinách je již velmi jemné.

7

Připravíme si skleničky, které nahřejeme, aby nám nepopraskaly. Ještě teplé maso vidličkou zpracujeme na kousíčky a vše naplníme do skleniček, které uzavřeme a uložíme na chladné místo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3