Recepty Hlavní jídla S masem Vepřové v bylinkové omáčce s vínem

Ingredience

4 ks vepřové panenky
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžička provensálského koření (nebo sušeného mixu bylinek podle preferencí)
sůl
mletý černý pepř
Na omáčku:
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
1 citron (šťáva z půlky)
200 ml smetany ke šlehání
2 snítky čerstvého tymiánu
mletý černý pepř
125 ml suchého bílého vína
125 ml zeleninového bujónu (nebo vody)
sůl

Postup přípravy

1

Smícháme v míse mouku s bylinkami.

2

Omyjeme maso, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi.

3

Na rozehřátém másle restujeme maso asi 3–4 minuty z obou stran.

4

Maso přendáme do mísy a zakryjeme potravinovou fólií.

5

Na pánev dáme máslo, rozmačkaný česnek a necháme 2 minuty prohřát.

6

Přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vínem, necháme minutu povařit a poté přilijeme vývar nebo vodu a smetanu ke šlehání.

7

Vaříme 3 minuty nebo dokud není omáčka dostatečně hustá. Přidáme tymián, šťávu z citronu, sůl a koření.

8

Maso vložíme do omáčky a necháme chvíli prohřát.

9

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3