Recepty Hlavní jídla S masem Vepřový vrabec s dušeným zelím

Ingredience

600 g vepřová plec

2 cibule

2 lžíce sádla

kmín

mletá paprika

sůl

mletý pepř

tmavá instantní jíška

1 kg zelí

mouky

špek (uzený)

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme vrabce. Maso nakrájíme na větší kostičky a opečeme ho na cibulce, kterou jsme si nechali na sádle zesklovatět.

2

Posolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou, a jakmile je orestované zalijeme vodou (cca 250 ml) a necháme pod pokličkou dusit alespoň 2 hod, dokud neměkne. Důležité je dolévat vodu, aby se nám maso nepřipálilo

3

Mezitím co se maso dusí, si připravíme zelí. Dáme do hrnce se silnějším dnem, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené, posypeme kmínem a necháme vařit asi hodinu, dokud nebude měkké.

4

Jakmile zelí změkne, připravíme jíšku rozmícháním lžíce hladké mouky se 100 ml vody. Nalijeme do zelí, aby zhoustlo a necháme asi 5 min provařit. Nakonec přilijeme na kostičky nakrájený a uškvařený špek a promícháme.

5

Pokud je zelí moc slané dochutíme solí a cukrem. Po tom co nám změkne i maso zasypeme ho tmavou jíškou, pokud je potřeba tak dochutíme, necháme zhoustnout a podáváme s uvařeným bramborem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 1. 7. od 8:00 do 7. 7. 2020 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2020/18_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8