Recepty Hlavní jídla S masem Vídenský guláš

Ingredience

1 gulášové koření
1 mletá paprika
slunečnicový olej
2 lžíce rajčatového protlaku
500 g cibule
800 g hovězích líček
sůl

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájíme na nudličky, maso na stejně velké kousky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, několik vteřin smažíme dále, pak zalijeme trochou vody, přidáme na stejné kousky nakrájené maso, sůl, rajčatový protlak, gulášové koření a dusíme pod pokličkou na mírném ohni.

3

Guláš podléváme velmi malým množstvím vody. Jakmile maso změkne, přilijeme ještě trochu vody a necháme krátce podusit.

4

Vídeňský guláš podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíkem. Záleží na chuti. Zdobíme kroužky cibule.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3