Voňavé dýňové muffiny s vlašskými ořechy

Ingredience

1 dýně Hokkaido
hrnky hladké mouky
½ hrnku krystalového cukru
120 g másla
1 vejce
1 balíček skořicového cukru
2 lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 hrst vlašských ořechů (sekaných)

Popis

Tip: Muffiny ještě můžete dozdobit krémem, který si připravíte ze smetanového sýru a dochutíte podle své chuti.

Postup přípravy

1

Dýni rozřízneme na půl, zbavíme ji semínek a vláken, půlky položíme na plech, který podlijeme jedním hrnkem vody a dáme péct na 200 °C do trouby asi na 20 minut. Po upečení dýni vydlabeme a dužinu rozmixujeme na hladké pyré.

2

Vejce vyšleháme s cukrem a skořicovým cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a opět ušleháme. Do směsi vlijeme dýňové pyré a vmícháme pomalu mouku, kypřící prášek, nasekané ořechy na menší kousky a jedlou sodu.

3

Těstem plníme formy na muffiny a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3