Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Čočková polévka se připravovala dříve na vánoční stůl, aby všichni stolovníci měli po celý další rok dostatek peněz. Její význam se za ta léta už trošku vytratil, tradice však zůstala.
TIP 1: Polévka je sama o sobě sytá a vydá za hlavní chod, pokud ale máte opravdu velký hlad, podávejte ji s bílým pečivem.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibulku. Zasypeme ji moukou a opražíme do zlatohnědé barvy. Zalijeme vývarem, vsypeme čočku, rajčata, sůl a pepř a vaříme 15 minut.
Kořenovou zeleninu si pokrájíme na kousky a přidáme ji společně s prolisovaným česnekem a majoránkou do polévky. Ještě 5 minut povaříme.
Podáváme posypané opraženou slaninou.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.