Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Polévka je sama o sobě sytá a vydá za hlavní chod, pokud ale máte opravdu velký hlad, podávejte ji s bílým pečivem.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibulku. Zasypeme ji moukou a opražíme do zlatohnědé barvy. Zalijeme vývarem, vsypeme čočku, rajčata, sůl a pepř a vaříme 15 minut.
Kořenovou zeleninu si pokrájíme na kousky a přidáme ji společně s prolisovaným česnekem a majoránkou do polévky. Ještě 5 minut povaříme.
Podáváme posypané opraženou slaninou.