Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a poté rozkrájíme na měsíčky.
Oloupané šalotky rozkrojíme na čtvrtiny a česnek rozdělíme na stroužky.
Vše vložíme do zapékací misky, zakapeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova 40 minut, na posledních 10 minut přidáme oprané bylinky. Během pečení můžeme obracet.
Zatímco se dýně peče, připravíme si dip. V míse nejprve promícháme lučinu a zakysanou smetanu, přidáme citrónovou šťávu, prolisovaný česnek a na jemno nakrájenou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.