Recepty Hlavní jídla Těstoviny Zapečené gnocchi s cuketovo-rajčatovou omáčkou

Ingredience

1 balení bramborových noků
250 g loupaných rajčat (v konzervě)
1 cuketa (menší)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
sušené oregano
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Nastrouhejte si na gnocchi parmazán. Zvýrazníte tak jejich chuť.

Postup přípravy

1

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Necháme je odkapat a vsypeme je do pekáčku.

2

Připravíme si omáčku. Cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno a necháme je zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji.

3

Cuketu pokrájíme na malé kousky a ty přidáme na pánev. Mícháme a počkáme, až změkne. Poté přidáme rajčata, oregano, osolíme a opepříme. Pět minut povaříme a omáčku vlijeme na gnocchi.

4

Gnocchi dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3